Losmandy-skena på min LX200 Classic 12 tum

Losmandy-skena på min LX200 Classic 12 tum från 1997
Losmandy-skena på min LX200 Classic 12 tum

Vad göra med en gammal trotjänare LX200 Classic 12 tum med krassliga dec-motorer? Deforka tuben eller avvakta framtiden för en lösning med service? I vintras på VSP i Lysvik beställde jag denna Losmandy-format skena av Astrosweden och för en tid sedan sattes den på plats. Att plocka bort OTA:n skulle bara ta någon timme, och sedan går den att använda på min Celestron CGEM DX. NAckdelen är dess vikt, drygt 15 kilo, men jag har två 10-kilos motvikter. Nyligen dök en annan lösning upp. Inte deforka utan göra om LX200 till LX90 istället genom en uppgradering för styrning av ett Autostar-system. Första steget är service av dec- och ra-motorer, som sker senare i sommar på en firma i USA. Tillbaka får jag sedan även Autostarupgraderingen som är installerad på 30 minuter efter att motorerna kommit på plats. Så tuben sitter kvar där den sitter. Utan väldigt mycket extraarbete för injusteringen går det nämligen inte att sätta tillbaka en deforkad OTA i gaffeln igen.

Fördelen med en deforkad LX200 OTA skulle annars varit att jag trots dess tyngd kan hantera den själv. Med tuben kvar i gaffeln behövs en kamrat varje gång jag ska förflytta instrumentet. Fördelen med en gaffelmonterad OTA är att instrumentet tar betydligt mindre plats då det rör sig.

Leave a Reply