Förberedd för guidescope piggy back

LX200 förberedd för ett guidescope piggy back med hjälp av en Losmandy dovetail skena som är grunden för ringarna

Astronomi är som ett tidsödande pussel som aldrig tar slut, amatörastronomens utrustning alltså. Det finns ingen enda världsomfattande standard för hur instrument och adaptrar ska passa utan flera standarder blandas, och så tar aldrig entusiastens instrumentprojekt slut. Det går alltid att hitta nya kombinationer. Bara fantasin sätter gränserna, fast så mycket fantasi behövs inte för detta projekt att ghe LX200 12 tum en guidetub. Jag använder min Losmandyskena från Meade, och tro det eller ej. Igår natt på undanskymd plats på Telescope Service i Tysklands webbplats hittade jag tillbehöret dove tail clamps på Losmandy-format och för ett billigt pris. Jag köper två och ämnar sätta mina två guidescope-ringar på dem. Då kan jag få fast den japanska 80mm f10 guidetub som jag köpte av Claes för några år sedan och börja experimentera med guidade CCD-bilder genom ett stort instrument. Leveranstiden är två veckor.

Leave a Reply