Norrsken

Inatt var det dags igen för ett ganska ordentligt norrsken som letade sig ner ända ner mot Nederländerna. Norrskenet var inte alls i närheten av det som var den 17 mars men ett av de bättre jag sett här på Öland.

Foto: Jörgen Tannerstedt
Norrsken över Öland. Tagen vid Södra Sandby. Foto: Jörgen Tannerstedt

Inför den kommande natten så håller sig förhållandena väldigt intressanta och styrkan på magnetfältet är nästan uppe i 20nanotesla, vilket kan liknas med aktiviteten 17 och 18 mars i år. Tyvärr har riktningen vänt sig mot nordlig, vilket hämmar aktiviteten – men förmodligen har vi en spännande dag och kväll att se fram emot. Skulle riktningen återigen vända sydligt så är det bara att ha batterierna laddade – i hela landet

För de som är intresserade är sidan Norrsken på facebook en bra sida att ha koll på för det senaste uppdateringarna där bl.a. undertecknad ingår i teamet som uppdaterar informationen.

 

 

Leave a Reply