Jag har jobbat ute på balkongen…

Två refraktorer på NEQ6-monteringen
Två refraktorer på NEQ6-monteringen

…med att sätta upp NEQ6 och de två refraktorerna för en premiär i astrofoto för säsongen. Fast Månen är ju drygt halv just nu så det hela äger rum om en dryg vecka. Vädret var i alla fall utmärkt ikväll, flera dagars hård blåst har mojnat och det var klart. Den gamla E6-monteringen ville dock inte starta så jag bytte till den ett par år modernare NEQ6 och den gick igång. Fast först signalerade den om dålig ström i mitt bästa 12V DC gräsklipparbatteri men godkände sedan det lite större och kraftigare äldre batteriet vars “hälsoknapp” inte alls ser frisk ut, så att säga. Båda batterierna är nyligen fulladdade.

Månen har jag ju redan mycket bra video på så jag hoppade över den övningen ikväll. Nästa uppgift är att koppla upp monteringen elektriskt och att försöka få kontakt med den till PC:n.

dsc_0069 dsc_0075

 

 

Leave a Reply