Det är klart för autoguidning genom stora teleskop

Det är klart för autoguidning genom stora teleskop.Här testar jag Celestrons off axis guider, som äntligen hamnat på rätt plats efter en längre tids experimenterande, på min LX200 på 12 tum av årsmodell 1997.

Ute är det ett vinterlandskap efter det senaste dygnets snöoväder, och inne fortsätter jag att prova jag mina astroprylar. Det här instrumentet står uppställt på fönsterbänken i köksfarstun och i fokus är grannens trädgårdslampor tvärs över vägen. De är i fokus både i CCD-kameran och i 9.7mm okularet i off axis guidern. Därmed är ett långvarigt problem löst med Celestrons off axis guider. Framför CCD-kameran instucken i fokuseraren sitter Baaders f/8 flattner-reducer som har ett bekvämt fast back focus-avstånd på 97.5 mm.

Det är klart för autoguidning genom stora teleskop.Här testar jag Celestrons off axis guider, som äntligen hamnat på rätt plats efter en längre tids experimenterande, på min LX200 på 12 tum av årsmodell 1997. Instrumentet står uppställt på fönsterbänken i köksfarstun och i fokus är grannens trädgårdslampor tvärs över vägen. De är i fokus både i CCD-kameran och i 9.7mm okularet i off axis guidern.
Det är klart för autoguidning genom stora teleskop.Här testar jag Celestrons of axis guider, som äntligen hamnat på rätt plats efter en längre tids experimenterande, på min LX200 på 12 tum av årsmodell 1997. Instrumentet står uppställt på fönsterbänken i köksfarstun och i fokus är grannens trädgårdslampor tvärs över vägen. När det så blir allvar under stjärnhimlen i vår ersätts okularet med Orion Starshoter autoguider.

 

Leave a Reply