LX200 Classic ute på altanen

Min Meade LX200 Classic årsmodell 1997 ute på altanen. Den är körklar sånär som på ett kabelproblem i deklinationen där en kontakt inte sitter fast eftersom låsningen i plast ramlat bort.

Min Meade LX200 Classic årsmodell 1997 väntar ute på altanen. Den är körklar sånär som på ett kabelproblem i deklinationen där en kontakt inte sitter fast i kontakten i gaffelarmen eftersom låsningen i plast ramlat bort. Jag kommer att behöva köpa en ny i USA och där har jag framgångsrikt handlat reservdelar förut hos www.scopestuff.com. Som jag beskrivit tidigare drivs instrumentet inte längre av originalelektroniken utan en ersättningselektronik som är kompatibel med Autostar i ETX125 och liknande och kallas Classic Telescope Control system upgrade av George Dudash (LX200Astar (at) yahoo.com). Bara R.A och Dec-motorerna från originalet återanvänds medan instrumentpanelens elektronik är ny.

LX200 Classic årsmodell 1997 ute på altanen. Den är körklar sånär som på ett kabelproblem i deklinationen där en kontakt inte sitter fast eftersom låsningen i plast ramlat bort.

Leave a Reply