P/2010 H2 (Vales) – en svag komet på södra stjärnhimlen

P/2010 H2 (Vales) är en svag komet på södra stjärnhimlen. Det här är en skärmdump av en 300 sekunders exponering i luminance genom en liten APO-refraktor T12 vid iTelescope.net observatoriet i Siding Springs i Australien för en stund sedan. Det finns ett rörligt objekt, asteroidlikt, ute till vänster och något under centrumlinjen. Foto: Jörgen Danielsson/iTelescope.net

P/2010 H2 (Vales) är en svag komet på södra stjärnhimlen. Det här är en skärmdump av en 300 sekunders exponering i luminance genom en liten APO-refraktor kallad T12  vid iTelescope.net observatoriet i Siding Springs i Australien för en stund sedan. Det finns ett rörligt objekt, asteroidlikt, ute till vänster på bilden och något under centrumlinjen. Överslagsvis enligt IT:s prognos är den något svagare än magnitud 15. Enligt en uppgift från nätet är denna komet sällan observerad eftersom den inte ses på norra stjärnhimlen. Visningen av den kalibrerade råbilden är gjord i Prism Advanced 10 Pro.

Leave a Reply