Skywatcher 10 tum f/5 Newton-tuben är nu kollimerad

 

Skywatcher 10 tum f/5 Newton-tuben är nu ute på balkongen. Den får precis plats. Det som slutligen behövs är en motvikt därbak för att balansera okular och sökare. Jag har två förvarade nere i källaren nämligen träningsvikter i form av sandpåsar med kardborrband.

Skywatcher 10 tum f/5 Newton-tuben är nu ute på balkongen. Det som slutligen fattas i utrustningen är en 12V DC-fläkt för att kyla primärspegeln och ordna en bra lokal seeing i tuben. Den följde inte med vid köpet.

Uppdaterad den 9.7: Nu är tuben balanserad och kollimerad, det senare med hjälp av GAF:s standard kollimator. Balanseringen gick till så att jag släppte upp ringarna och tuben fick glida ner drygt fem centimeter till men nu går det inte längre för då slår den i staketet där framme. Jag hängde på ytterligare en 10 kilosvikt. Som synes klarar monteringen väldigt mycket extra last för nu är vikterna längst in. Ikväll ska jag testa kollimeringen under stjärnorna. Det blir troligen inget astrofoto. Polinställningen från i våras ska vara bevarad. Då klarade monteringen över 60 sekunders exponering vid cirka 2000 millimeter brännvid genom C9.25:an.

https://gaf.homeip.net/wordpress/wp-content/uploads/2019/07/IMG_6368.jpg

Leave a Reply