Vacker vy mot Messier 31 Andromedagalaxen vår granne i rymden

Det här är en enstaka exponering genom luminance filtret under 200 sekunder med en mycket liten och billig refraktor vid iTelescope:s observatorium i New Mexiko som kallas för T20 och som jag tog här om dagen. Månens ljus började att störa något men den stod långt bort på himlavalvet. (Bilden är bara en mindre tumnagelversion av originalet och till det ska läggas att GAF-webben sedan klämmer ihop bilden ytterligare.) Foto: iTelescope.net/Jörgen Danielsson

Jag prenumererar numera bara på minsta möjliga poäng hos iTelescope.net per månad (40 närmare bestämt) och till det kommer så en veteranbonus på 5p och de möjliga månljusrabatter som då och då dyker upp under sessionerna och det kostar cirka 370 kronor kronor. I praktiken betyder det ett resultat på två möjligen tre Deep sky- eller kometobjekt per månad astrofotade genom flera filter. Finessen är att jag nu har en rimlig chans att hinna med att titta på materialet och försöka göra den bildbehandling som behövs.

 

Leave a Reply