Ett möte med Messier 31, Messier 32 och NGC 205 i Andromeda

De här motiven fotade genom en stor APO-refraktor hade jag funderat på en längre tid och för ett par veckor sedan blev det läge. Instrumentet är T16 vid Astrocamp i Nerpio i södra Spanien. Bilderna visar LRGB-exponeringarna och det är enbart i den mycket lilla, tumnagelformen.

Jag prenumerar bara på den lägsta nivån och poängen räcker till två ordentliga astrofotopass under en månad på säg vardera 4 x 300 sekunder. Med tiden blir det faktiskt ändå en hel del bilder.

Det här motivet fotat genom en stor APO-refraktor hade jag funderat på en längre tid och för ett par veckor sedan blev det läge. Instrumentet är T16 vid Astrocamp i Nerpio i södra Spanien. Bilderna visar LRGB-exponeringarna och det är enbart i den mycket lilla, tumnagelformen. Foto: Jörgen Danielsson, itelescope.net

 

Leave a Reply