För medlemmar i GAFSAAF21: Stjärnträffen Sagittarius 2021

Loading Map....

Datum/Tid
Wednesday, Aug 4, 2021 - Saturday, Aug 7, 2021
All Day

Plats
Folketshusvägen
Degerhamn
38065
Sweden


En stämningsbild med fritidsastronomer från Sag17:s första kväll i Eketorp. Foto: Ulf Petersson

Trots den pågående Covid-19 pandemin planerar vi för att arrangera en stjärnträff på södra Öland i sensommar men det blir en annorlunda aktivitet jämfört med hur det har varit under åren. Medlemmar i föreningen är välkomna att deltaga och förväntas följa myndigheternas råd och rekommendationer om säkerhet för att undvika smittspridning och skydda hälsan. Skulle det visa sig att situationen utvecklas så negativt att reserestriktioner utfärdas, exempelvis, ställer vi in med kort varsel.

Centrum i år blir Folkets Hus lokalen i Södra Möckleby men inget program inomhus planeras. Den blir enbart regnskydd. Istället håller vi till just utanför ute i det fria där men också på platser ute på södra Öland.Liksom tidigare startar vi med en tjuvstartskväll på onsdagen den4 augusti framåt 20-tiden.

I år är det ock i skrivande stund inte aktuellt att planera för att återkomma till parkeringen vid Eketorps Borg. Numera drivs borgen av Mörbylånga kommun. I fjol träffades en överenskommelse om att GAF är välkomna att  fortsätta att gästa parkeringen för stjärnträffar mot att vi håller en allmänhetens visningskväll i anslutning till föreningens kvällar. Så skedde i fjol men i skrivande stund är det mycket osäkert om det kan upprepas i år. Det går inte att hålla avstånd. Det är stor skillnad på att i mörkret under stjärnhimlen ta emot allmänheten med en blandning av oerfarna barn och vuxna vid teleskopen mot att erfarna amatörer ostörda bedriver observationer för sig själva.

Den eller de gäster utifrån som är medlemmar och tycker annorlunda och vill hålla i en allmänhetens visningskväll är välkomna att göra det.

FÖRHANDSANMÄLAN

I år behövs en förhandsanmälan för gäster. Planen är att sätta upp en en organisationskommite men den som redan nu vill höra av sig med en anmälan gör det till undertecknad ordförande i GAF på min vanliga epost.

 

 

 

Bookings

You must log in or register to make a booking.


Leave a Reply