Förbättrad väderprognos – Uppklarning efter midnatt

Loading Map....

Datum/Tid
Friday, May 24, 2019 - Saturday, May 25, 2019
10:00 pm - 12:30 am

Plats
Ölands Skogsby 161
Skogsby
386 93
Sweden


jupiter_video0008-23-10-39_pipp_lapl4_ap197. Foto: Jörgen Danielsson

Uppdaterad den 24.5.19: SMHI:s väderprognos för Torslunda på Öland har förbätrats. Visserligen mulnar det på förnatten men så klarnar upp efter midnatt. Då kommer Jupiter att stå mycket lågt över horisonten i sydost. Så det verkar faktiskt kunna bli verkliga obserbvationer genom teleskop av den trots de svajiga prognoserna tidigare i veckan. Jag är på plats vid 21. /Jörgen D

Arkiv:

SMHI:s väderprognos för Torslunda nu på fredag kväll är tyvärr dålig med mulnande men vi försöker ändå hålla en allmänhetens astronomisk visning. Det blir säsongsavslutning. Vi samlas vid 22 och vid 23 går Jupiter upp i sydöst bakom moln. Detta påminner oss åter om att astronomi bäst bedrivs omedelbart på egen hand när tillfälle ges. Ladda ner det fria planetarieprogrammet Stellarium från nätet och kolla in en simulerad Jupiter istället.

Bakgrund:

Vi var på plats i fredags kväll den 10.5 men fick ställa in på grund av dåligt väder och gör ett nytt försök den 24:e maj. Då hamnar jätteplaneten Jupiter i fokus.I fredags dök en intresserad upp lagom i tid till klockan 22 då dimman vällde in. Han är från Kalmar och kan komma igen fredag kväll den 24:e. en bonus då blir att personalen på Station Linné tills dess haft bättre om tid att tillsammans med byggarna avrunda det pågående renoveringsarbetet. vi har förhoppningar om att då kunna rulla ut det stora instrumentet igen.

Bookings

Bookings are closed for this event.

Leave a Reply