Sagittarius 2012

Loading Map....

Datum/Tid
Wednesday, Aug 15, 2012 - Sunday, Aug 19, 2012
8:00 pm - 11:30 pm

Plats
Folketshusvägen
Degerhamn
38065
Sweden


I sommar arrangerar GAF/SAAF åter en Sagittarius stjärnträff på södra Öland och det blir åter med Folkets Hus i Södra Möckleby, som samlingsplats. Träffen hålls i mitten av augusti torsdag till söndag. Liksom i fjol är de fyra observationsnätterna förlagda till Eketorps borgs p-plats i samarbete med Kalmar Läns Museum. Tjuvstartskvällen är den 15:e augusti, start klockan 20, och ordinarie observationskvällar är sedan den 16:e, 17:e och 18:e. På eftermiddagarna ses vi Folkets Hus i Södra Möckleby, start klockan 15, för prylmarknad, mingel och föredrag.

OBS: På grund av en bokning av ett familjearrangemang i Folkets Hus, som GAF i våras fick besked om, accepterar vi för träffen 2012 att avstå från den stora A-salen, och B-salen samt köket. Av naturliga skäl, det vill säga Månens gång, kan vi ju inte ändra helgen. Turligt nog har Folkets Hus-föreningen en C-lokal tillgänglig granne med köket och där Röda Korset under ett par år haft Kupan-verksamhet. Från den finns utgång direkt i det fria. Senare i vår besöker ordförande lokalen för en kontroll men den bild jag har av den redan nu är att prylförsäljning och mingel kommer att fungera bra här. Dock blir föredragen lidande, det finns inte den fina möjligheten som i A-salen för många åhörare och stor bildskärm. Istället får vi tänka oss en slags kom och titta på min dator-skärm föredrag. Vid bra väder går det att ställa upp instrument just utanför C-salen ute i det fria. Fördelen med att Folkets Hus-föreningen får plats med ett större familjearrangemang är att det förbättrar möjligheterna ekonomiskt för framtiden för dem och därmed GAF:s möjligheter att återkomma.

Rent praktiskt blir det så att fram till säg klockan 15 på fredag eftermiddag förfogar vi över A-salen, sedan kommer festarrangörerna och börjar ställa om borden inför lördagens fest. Då omgrupperar vi till C-salen.

TIPS FÖR EKETORP BORG OBSERVATIONER

Observera att parkeringen inte är avlyst så vi står inte ensamma utan får bekanta oss med en och annan turist i husbil. Allmänhetens visning samtidigt med Sag 11, så som ledningen för Eketorps Borg önskade, visade sig i fjol vara svår att hålla. Det är ett så stort område, vi har bara någon enstaka funktionär, dvs ordföranden, och så är det riktigt mörkt. Det som istället fungerade, hörde jag, är spontan diskussion och visning mellan de turister som redan råkar befinna sig på plats, och amatörastronomerna.

STÄLL DIN BIL RÄTT

Var noga med hur du kör in och parkerar din bil. Tänker du vara kvar HELA NATTEN ställer du dig i norr längst in upp mot servicebyggnaden. Tänker du bara var med NÅGON TIMME ställer du dig längst söderut. I båda fallen ska fordonet ha strålkastarna pekandes söderut, och när du måste starta bilen och tända – använd först PARKERINGSLJUSEN.

Liksom under Sag 11 erbjuds deltagarna utrymme för att i ett förråd kunna mellanlagra instrument på plats, något som mycket uppskattades. Regeln är dock att skulle borgen någon av kvällarna ha besök av en musikgrupp eller liknande har deras utrustning företräde och våra instrument får inte plats utan måste plockas bort.

Medlemmar i SAAF besöker Sag 12 gratis, och gäster utifrån betalar 100 kronor per person till GAF. Anmälan är frivillig men underlättar och du kan göra det med formuläret här på GAF Webben. Betalningen skickar du på vanligt sätt till GAF:s postgiro eller så betalar du kontant på plats.

Bookings

Bookings are closed for this event.

Leave a Reply