Sagittarius 2016 – Programmet – Uppdaterat – Mulen avrundning

Loading Map....

Datum/Tid
Wednesday, Aug 31, 2016 - Saturday, Sep 3, 2016
All Day

Plats
Eketorp
Degerhamn
38634
Sweden


Uppdaterad den 3.9: Tyvärr ger SMHI inget hopp för den avslutande lördagen utan det blir mulet hela dagen och i början av dagen regnskurar. Vi ägnar oss åt inomhusaktiviteter. Folkets Hus i Södra Möckleby är öppet redan nu på förmiddagen.

http://www.smhi.se/#ws=wpt-a,proxy=wpt-a,geonameid=2716555

Senaste vädernytt från SMHI: Molnigheten ökar i natt fredag kväll, regnskurar, uppklarning under lördagen som faktiskt verkar få bättre väder än väntat. Vi håller tummarna för natten.

http://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/meteorologens-kommentar#ws=wpt-a,proxy=wpt-a,area=5

Välkommen att deltaga i Sagittarius 2016 på södra Öland den 31.8 till 3.9 med observationer från parkeringen vid Eketorps Borg och inomhusaktiviteter i Folkets Hus i Södra Möckleby. GAF arrangerar tillsammans med olika stödjare och Riksantikvarieämbetet som äger och Länsmuséet i Kalmar som driver verksamheten i borgen. Deltagarna ordnar själva logi och mat, och vi bistår gärna med tips.

Under 2016 genomförs arrangemanget två veckor senare än under 2015 på grund av Månens gång, och detta är troligen den sista avrundande helgen på borgen för säsongen.

PÅ NÄRA HÅLL

Tilläggas ska att ordföranden i GAF Jörgen Danielsson bor i en broders sommarhus i Södra Bruket på promenadavstånd från Folkets Hus tillsammans med tre övriga GAF-medlemmar, Sven, Fred och Ulf. Koordinator under Sag 16 är Ulf. Jörgen D är INTE ledig från arbetet utan anländer från Kalmar till södra Öland vid 16.30-tiden på fredagen men är sedan ledig på lördagen.

EN WORKSHOP

Observera att detta är en öppen workshop och det är ingen kongress med exakt schemalagda aktiviteter eller ett omfattande dagprogram med föreläsare osv. Tyvärr har vi ingen deltagande återförsäljare av astronomiprylar på plats men vi får på håll, så att säga, stöd av Stjärnhuset i Skåne vilket vi tackar för. Nytt för i år är att såväl enskilda personer som företag och organisationer sponsrar arrangemanget och där är Stjärnhuset en part.

Folkets Hus i Södra Möckleby hyrs och vi använder lokalerna för regnskydd och fikaplats samt ett fåtal korta föredrag på lördag eftermiddag. Ingen gemensam middag ute arrangeras.

Program:

Onsdag 31.8, samling klockan 20 på parkeringen till Eketorps borg för en tjuvstartskväll med observationer. Just denna kväll brukar bli mycket lyckad.

Torsdag 1.9 kväll samling på Eketorp för en ny natt av observationer.

Fredag 2.9 klockan 11.00. Samling vid Folkets Hus i Södra Möckleby för avfärd för en kort geologiutflykt i grannskapet.Kontaktperson: Alf-Arne Olsson.

  • Kl 17 avfärd från Folkets Hus. Utflykt till Erik Johanssons observatorium (där GAF äger en del) samt Eketorps observatorium, privatägt. Det tar uppskattningsvis 2.5 timmar.

Klockan 20.00: Observationer från Eketorps borg. (Troligen inställt pga mulnande väder. Vi håller istället till i Folkets Hus).

 

Lördag 3.9 klockan 13.00. En samling kortare föredrag hålls i Folkets Hus A-sal. Hittills noterar jag Claes Martinsson (på distans över webben) Fler är välkomna förstås. Preliminärt inleder Clas M vid klockan 13.00 men det ska bekräftas.

Klockan 20.00 Samling på parkeringen vid Eketorps borg för ännu en natt av observationer.

Klockan 23.30 Vi stänger lokalen Folkets Hus i Södra Möckleby. Numera behöver vi inte städa, eftersom det arbetet ingår i hyran.

Bakgrund:

STÖD SAGITTARIUS 2016 REDAN NU
Under många år har det varit fritt för GAF/SAAF-medlemmar att deltaga i Sagittarius-träffar medan gäster utifrån betalat 100 kr. Vi kan nu erbjuda högre standard på den lokal vi hyr, alltså Folkets Hus i Södra Möckleby, men det innebär också en högre hyra. Samtidigt får GAF inte samma stöd av sponsorer som tidigare. Vad är ett Sagittarius-besök värt för dig? Stöd oss med vad du tycker det ska bli värt, och välkommen att göra det redan nu eftersom det underlättar vår planering.

Som stödjare betalar du en helt frivillig avgift samtidigt som det ändå är helt ok att också deltaga fritt. Vad vill du stötta arrangemanget med?

– Diamant – 1000 kr vilket innebär betyget medsponsor och du-ni blir omnämnd på GAF:s hemsida.

– 500 kronor – Guldstödjare

– 250 kronor – Silverstödjare

– 100 kronor – Bronsstödjare

Liksom tidigare betalar gäster utifrån 100 kr.

Betala digitalt EJ kontant via bank till GAF:s konto plusgiro 440 94 02-7 i god tid i FÖRVÄG. Märk med “Sag 16 stöd”. Kontanter kan inte hanteras under träffen förutom kaffekassan. Dyker sedan gästen inte upp av olika anledningar kan inte stödet återbetalas utan betraktas just som ett stöd vilket vi tackar för.

STÄLLNINGEN den 22.8.2016

1000 kronor Stjärnhuset, Kivik, http://www.stjarnhusetonline.se/ Vi är glada att kunna välkomna detta företag inom teleskop- och tillbehörsområdet som sponsor. Utöver det kontanta stödet så utlovas också ett sponsorsstöd på plats under Sag16. Det får bli en överraskning vad det är. (Sponsringen betalas i samband med mötet).

1000 kr – Stjärnhuset, Skåne.

1000 kronor SAAF men tyvärr det är en dramatisk minskning från fjolårets bidrag på 3000 kronor.

500 kronor – Lars Magnusson, Borgholm, ny.

500 kronor – Jörgen Danielsson, Nybro.

500 kronor – Alf Arne Olsson, Färjestaden

Fler namn följer.

—–

Anmälan är frivillig till Sag 16 men unerlättar planeringen:

Anmäl dig till: Sag16 på epost: peterssonulf (at) hotmail.com
—-
Med hälsning
GAF via Jörgen D

Bookings

Bookings are closed for this event.

Leave a Reply