Välkomna till Sagittarius 2018 – Vi firar Perseidernas maximum

Loading Map....

Datum/Tid
Wednesday, Aug 8, 2018 - Saturday, Aug 11, 2018
All Day

Plats
Eketorp
Degerhamn
38634
Sweden


Välkomna till Sagittarius 2018 på södra Öland då vi firar Perseidernas maximum. Som traditionen nu är samlas vi för en tjuvstart på onsdagskvällen på Eketorp Borgs parkering och det ordinarie mötet pågår sedan under torsdag, fredag och lördag. Vid dagaktiviteter inomhus och i händelse av regnigt väder finns vi i Folkets Hus i Södra Möckleby. Liksom tidigare kommer det också att arrangeras besök i ett observatorium och en geologivandring.

Detta år hålls Sagittarius-träffen två veckor tidigare än 2017 och under idealiska förhållanden: Perseiderna är aktiva och den hålls då den svenska semesterruschen, så att säga, fortfarande är aktiv så det blir lättare för intresserade att ta ledigt och besöka. 

Sagittarius 2018 arrangeras av GAF, Grönhögens Astronomiska Förening och SAAF, Svensk Amatörastronomisk Förening, i samarbete med Eketops Fornborg-Kalmar Läns Museum-Riksantikvaieämbetet- och Degerhamns Folkets Hus-förening.

GAF-SAAF-medlemmar deltager fritt, och intresserade utifrån betalar 100 kr per person. Förhandsanmälan är inte obligatorisk men den underlättar förstås planeringen.

Tilläggas ska att MAK, Mariestads Astronomiska Förening, planerar att ha sin årliga stjärnträff i september 2018 så den kommer inte att krocka med Sagittariusmötet. Välkomna. Jörgen Danielsson, ordförande i GAF.

PERSEIDERNAS TRADITIONELLA MAXIMUM

http://www.imo.net/files/meteor-shower/cal2018.pdf

Det är natten den 12-13:e augusti som Perseidernas traditionella maximum väntas kulminera. Sag18-deltagare som vill pricka in detta tillfälle dröjer kvar ett dygn, men vi hyr då inte någon lokal.

En stämningsbild med fritidsastronomer från Sag17:s första kväll i Eketorp. Foto: Ulf Petersson
En stämningsbild med fritidsastronomer från Sag17:s första kväll i Eketorp. Foto: Ulf Petersson

Bookings

Bookings are closed for this event.

Leave a Reply