SAG20 stjärnträffen är HELT INSTÄLLT på grund av covid-19 pandemin.

Loading Map....

Datum/Tid
Wednesday, Aug 12, 2020 - Saturday, Aug 15, 2020
All Day

Plats
Eketorp
Degerhamn
38634
Sweden


Uppdaterad den 8 juni 2020: Tyvärr måste vi helt ställa in all aktivitet i samband med den planerade stjärnträffen Sagittarius 2020 på grund av den pågående covid-19 pandemin. Det gäller både allmänhetens visningskväll vid Eketorp liksom medlemmarnas visningskvällar vid Eketorp borg. Varesig besökarnas eller funktionärernas säkerhet kan säkras. Lokalen Folkets Hus i Södra Möckleby är avbokad.

VÄLKOMNA istället i augusti 2021 till SAG21-stjärnträffen. Detaljer om vad exakt när och vad som planeras publiceras här senare.

———

(Välkomna till stjärnträffen Sagittarius 2020 på södra Öland som blir en Meteorfest med Mars som bonus. De årliga Perseiderna har sitt maximum den 13.8. Månen är i nedan och förväntas inte störa särskilt mycket. Ungefär 50 meteorer i timmen är vad vi kan hoppas på. Liksom tidigare år sker observationerna från parkeringen vid Eketorps Borg och inomhusaktiviteter och då främst på lördagen i Folkets Hus i Södra Möckleby. Planeten Mars kommer att stå mycket fint till för observationer rakt i söder.

Sagittarius 2020 arrangeras av GAF, Grönhögens Astronomiska Förening och SAAF, Svensk Amatörastronomisk Förening, i samarbete med Mörbylånga kommun och Degerhamns Folkets Hus-förening).

 

Bookings

You must log in or register to make a booking.


Leave a Reply