Stjärnträffen Sagittarius 2019: Eketorps borg stänger och vi använder plan B

Map Unavailable

Datum/Tid
Wednesday, Jul 31, 2019 - Saturday, Aug 3, 2019
All Day


Foto: Jörgen Danielsson, Sagittarius 2014 i augusti 2014 på södra Öland

Uppdaterad den 19.2.2019

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/eketorps-borg-stanger/
 
Så Sagittarius 2019-mötet under den första långhelgen i augisti kan som det nu ser ut inte arrangeras där. Därför blir det plan B dvs vi håller till på några olika platser på södra ön och har Folkets Hus i Södra Möckleby som samlingspunkt.

————————————————-

Datumen gäller, dock ej platsen för samlingen under stjärnorna, tyvärr

————————————————–

Välkomna till stjärnträffen Sagittarius 2019. Detta år stör tyvärr fullmånen mitt i augusti och vi måste välja på antingen ett mycket sent Sag19 eller ett som blir en vecka tidigare än under 2018. Valet föll på det tidiga eftersom det är enklare för gästerna att ta ledigt under semesterperioden och Öland då fortfarande har mycket att erbjuda men den utmärkta tiden på natten för att ta astrofoton är ju något kortare än en vecka senare.

I skrivande stund den 5.1.2019 har både Kalmar Läns Museum-Eketorp Fornborg bekräftat att vi är välkomna att gästa även i sensommar liksom vaktmästaren till Folkets Hus i Södra Möckleby där vi brukar ha vårt regnskydd under tre dygn. Det tidigare inbokade bröllopet avbokades nyligen och budet gick till oss. Liksom på senare år hyr vi B- och C-salen för samkväm och kortare föredrag.

Vi  återkommer alltså igen till landets bästa plats för amatörastronomiska observationer och med möjlighet att även göra en avstickare för geologiska upptäckter. Tjuvstartskvällen på onsdag samlas vi vid 20-tiden.

Jörgen Danielsson, Madesjö-Nybro, ordförande i GAF

Leave a Reply