30 augusti 2008 - ETX 125 Nu uppe igen - RA-motorn fortfarande borta (uppdaterad) 
Tuesday, August 26, 2008, 13:03

ETX125 är uppe igen på den fasta wedgen och i sitt gaffelfäste. Och tänka sig, den här gången utan förargligt glidande i dec-axeln. Receptet var en del arbete igår kväll med att plocka ner dec-sidan. Gissa vad som orsakade den låga friktionen! Olja, just det. Det var inte svårt att hitta platsen innanför dec-vredet på baksidan av skivan. En metallring, ett slags lager, glider på oljan. Jag torkade bort den, helt enkelt.

Lite knepigare var det att komma åt en annan kritisk yta, som ska "ruffas upp" på dec-axelns fäste, enligt nätinstruktioner. Bort med dec-axeln. Bort med plastskyddet på insidan av armen. Plastkugghjulen där inne hamnar lite lealösa, det kan kännas oroväckande, men det går att få det hela på plats igen tack vare en metalltapp. Efter att ytan gjorts något skrovlig med hjälp av en liten skruvmejsel stängde jag, satte tillbaka - och tänka sig. Det fungerar. Med vredet åtskruvat sitter tuben där den ska, distinkt och bra, men inte överdrivet hårt så att den nyper.

Att sätta tuben på plats igen är en repris av avtagandet, och betydligt svettigare. Det knepiga är att med enbart två händer till hands spänna ut gaffeln något och få in tuben innanför axelns plasthållare. Det krävdes flera försök innan det lyckades med ena sidan, så en sista kraftansträngning (försiktigt för inte bryta sönder något) och snäpp! Tuben var inne, försiktigt pressades den i läge, snäpp, snäpp, vardera fästet mot tubens bakände hamnade rätt. Så var det bara att skruva dit fyra skruvar.

Med autostar fungerar körningen i altitud utmärkt, men ingen rörelse sker i azimut. Styrs instrumentet enbart med den enkla manöverpanelen rör det som omväxlande upp och ner i korta steg i altitud, men ingen reaktion i sidled. En regnig kväll när inspirationen flöder ska jag kolla in RA-motorn me domgivningar. Något motor unit fault har inte rapporterats. Kanske är detn en lös ledning eller något som obstruerar.

Tills vidare tjänstgör instrumentet som skarpt inomhusteleskop för tittar ut mot söder. Så ljudligt som det är när det körs så kan jag ändå inte använda det ute på balkongen med hänsyn till grannarna.
---------------
Detta har hänt:

Helt utan förvarning och anledning lade RA-motorn av i min gamla Meade ETX125 igår, och föga anade instrumentet att straffet är att bli befriad från såväl den plastiga, vibrerande monteringen med plastkugghjul, som Autostar 497. I alla fall för tillfället. Det känns egendomligt att hålla i denna tub utan att hela tiden behöva ha en hand under framänden då Dec-vredet är löst åtdraget av rädsla för att den ska falla ner så framtung är den. Maksutov-Cassegrain-optiken är av ypperlig kvalite så det gör att man nästan förlåter ingenjörernas lite slarviga jobb i övrigt med den här gamla modellen.
Avmonteringen gick enkelt. En koll på en hemsida på nätet, det finns flera som beskriver proceduren, skruva ut fyra skruvar, töja ut gaffelns plasttubhållare något och dra tuben bakåt. Sakta och utan gnissel eller repor gled den ur "vaggan".

ETX125-gaffeln ska få sig en översyn, och det gäller höger sida och friktionen som är alldeles för dålig. För mycket smörjmedel har hamnat på glidytorna, enligt nätets instruktiva hemsidor. Man kan hjälpa till genom att sandpappra. RA_motorn lär också få sig en översyn hos en kompetent verkstad så småningom. Det är inga problem att skicka iväg gaffeln, den väger knappt något jämfört med OTA:n!

Kommentarer