Prylmarknad aktuellt 29.6.2020

Säljes

  • 1.9 x 1.8 meter stort och cirka 2,5 meter högt observatorium avsett för refraktor donerat till GAF av Erik Johanssons släktingar. Det finns för närvarande på södra Öland, och har en kupol i metall med en smal springa och luckor. Manuell rotation av kupolen. Det krävs en liten lastmaskin för att lyfta ner kupolen och frakten sker på en större släpvagn typ biltransportvagn. En bra tid att hämta är vintern då tjälen satt in, men också annan tid på året är ok. Med följer tre av fyra väggar, den fjärde väggen utgörs nämligen av väggen och dörren in i en mellanbyggnad, som GAF också fått men gärna vill ha stående kvar här, mot Eriks ursprungliga, större observatorium. Tänkt pris: 10000 kr. Kontakta Jörgen Danielsson, ordförande i GAF på jorgend56 (at) gmail.com

Observatorium för refraktor

 

 

Observatorium för refraktor
  • Rundad “järnvägsräls” + hjul, rälsen är cirka 2,5 meter i diameter och 120 grader på vardera tre bitar. Tänkt som grunden i ett observatorieprojekt som aldrig fullföljdes. GAF köpte rälsen för knappt tio år sedan av en amatör på västkusten. Tänkt pris: 800 kr. Unikt är ett slitet ord idag men denna räls är unik. Hämtas på södra Öland, takräcke på bilen krävs. Kontakta Jörgen.
  • SÄLJES KENDRICKS Observationstält Stargate, sex år gammalt, 4 bäddplatser, stort utrymme för att ställa upp ditt teleskop, har inner- och yttertält, myggskydd med mera. Klarar relativt hård blåst. Ett bra sätt att maskera ditt uppställda instrument medan du är ute och kollar in resten av stjärnträffens deltagares utrustningar. Du kan hantera uppställningen själv men en kompis extra händer underlättar speciellt om det är lite blåsigt. Köpt privat av AltairAstro i UK för sex år sedan för 7000 kronor. Är oanvänt (GAF:s tält av samma modell används då och då). Denna modell tillverkas inte längre. Begärt pris: 5000 SEK + frakt (väger cirka 12 kilo så helst ser jag att köparen hämtar tältet). Det lastas smidigt i en vanlig personbil. Kontakta: Jörgen Danielsson: jorgend56 (at) gmail.com i Nybro.
  •  
  • SÄLJES: Skywatcher manuell alt-azi monteringen + hållare för din tunga kikare

Du styr den med två rattar på flexibla kablar. Prisidé: 2000 kr. Hållaren är custom byggd av Erik på Astro i Danmark för många år sedan. Säljare: Jörgen D. Hämtas i MAdesjö Nybro.

SÄLJES: En APM 25 x 100mm akromatisk gammal klassisk fältkikare. Vikt 8 kg. DOCK. Ett prisma har hamnat snett – vilket inte går att korrigera – och därför går det inte att “synka” bilden i okularen och kollimera till en. Du får istället använda detta instrument för reservdelar eller egna projekt. Pris: 1500 kronor. Hämtas i Madesjö – Nybro hos ordföranden Jörgen.

 

 

Köpes

  • Ekvatoriell montering för astrofoto. Måste ha möjlighet att autoguidas (med ASCOM, ST-4 ingång etc). Intressanta stativ är Synta EQ5/EQ6, Meade LXD-55/75 etc. Kontakta Claes Martinsson.

Leave a Reply