Välkommen som medlem i GAF 2021

SÅ HÄR BLIR DU MEDLEM:

Genom att bli medlem i GAF blir du också gruppansluten till SAAF, Svensk AmatörAstronomisk Förening, som utger kvartalstidskriften Telescopium, arrangerar alternativt stödjer stjärnträffar för oss entusiaster. SAAF:s hemsida hittar du på www.saaf.se

Medlemskap vuxen-familj i GAF + SAAF för 2021 kostar 200 kronor varav 110 kronor går till SAAF per medlem och det innebär en rejäl rabatt jämfört med individuellt medlemskap.

Medlemskap enbart för ungdom till och med 18 år (ej familjen) kostar 125 kronor varav 110 kronor går till SAAF och 15 kr till GAF.

Plusgiro: 440 94 02-7

Märk inbetalningen eller inbetalningen direkt via internet med GAF+SAAF21, samt dina kontaktuppgifter inklusive e-post. Mycket välkommen i föreningen.

GAF har medlemskap per år, och nya medlemmar som ansluter senare på ett år får därför i praktiken ett kortare medlemskap första året. Detta sker av praktiska skäl.

STÖDMEDLEM ÄR OK

Är du redan medlem i en annan SAAF-ansluten lokal astronomiföreningen men önskar stödja GAF? Då är det ok att bara betala 100 kronor i stödavgift till GAF och därmed slippa betala dubbla gruppanslutningsavgifter till SAAF. Detta arrangemang har godkänts av SAAF sedan några år tillbaka. Skriv alltså “Stödmedlem GAF 2021” på inbetalningen.

Fördelar i sammanfattning:

GAF:

 • Du blir med i en lokal krets med entusiaster som kan mycket och alla befinner sig på olika nivå i denna lite speciella hobby. Goda möjligheter till kunskapsutbyte. Tips om kikare, teleskop, astrofototeknik med mera.
 • Observerar gör du oftast för dig själv. Det är mycket svårt att lyckas pricka in de få klara timmar som dyker upp då och då och samtidigt dra ihop folk. GAF arrangerar inga månadsmöten eller liknande för klubben. Däremot vid synnerligen bra lägen, ny, ljusstark komet, Venuspassage och liknande, utgår larm om obskväll, och det sker enbart per e-post.
 • I akuta lägen snabbt uppdaterad hemsida med observationer och färska astrobilder, men under långa perioder är det dock ett lugnare tempo.
 • För utlåning om instrument. GAF äger några teleskop för utlåning till medlemmar. Prova innan du köper eget.

OM SAAF:

 • Ger ut kvartalstidskriften Telescopium. Numera sker omväxlade utgivning av Telescopium och Focus, som är en observationshandledning med olika praktiska tips på olika teman.
 • Rabatterad anslutningsavgift för medlemmar i lokalförening som går med gemensamt..
 • En välmatad hemsida med diskussionsgrupp på www.saaf.se
 • Arrangerar alternativt stödjer stjärnträffar för kunskapsutbyte, observationer, prylmarknad och föredrag.

2 thoughts on “Välkommen som medlem i GAF 2021

 • 2012-12-29 at 13:07
  Permalink

  Hej, jag får alldeles för mycket post till lennartericaberg@hotmail.com och önskar få ett uppehåll på maillen från eder
  Hälsningar
  Lennart Åberg
  Sankta Britas gata 7
  392 46 Kalmar
  tel 0480 28798

  • 2012-12-29 at 21:46
   Permalink

   Hej! Jag ber Claes Martinsson att fixa det. Hälsn

   Jörgen D, Nybro

Leave a Reply